• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborg lottades som bekant mot Gais i Svenska cupen, ett riktigt rivalmöte.
Blåvitt har en bra möjlighet att fylla arenan tidigt på säsongen.
– Vi har faktiskt chans att nästan sälja ut en arena i början av säsongen – för det var längesen det var derby mot Gais, säger Joakim Hanäs en av programledarna i BBpodd. 

Senaste de båda Göteborgsklubbarna möttes i tävlingssammanhang var hösten 2012. Då slutade matchen 0-0.

Nu är det dock dags igen för de två kombattanterna att gå upp mot varandra.

De två lagen hamnade nämligen i samma Svenska cupen-grupp.

– Fantastiskt roligt att kunna bjuda Göteborgspubliken på ett riktigt derby och en fotbollsfest redan i februari. Vi spelade visserligen mot Örgryte inför allsvenska premiären ifjol, men i en träningsmatch. Nu blir det på riktigt och tävling, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi om lottningen till GT.

Det är många supportrar som sett framemot den här matchen.

Några som väntat lite extra är kanske programledarna Joakim Hanäs och Patrik Glimberg som leder BBpodd.

De två ser stora möjligheter till en tidig publikfest:

– Det här kan bli årets julklapp i Blåvitt-kretsar. Om vi får hemmamatchen så tycker jag att man verkligen ska göra PR-arbetet på rätt sätt från föreningens sida. Vi har faktiskt chans att nästan sälja ut en arena i början av säsongen – för det var längesen det var derby mot Gais. Jag tror att det finns latent hos väldigt många att man är sugna på den här matchen. Gör man det på rätt sätt kan det bli en jävla hajp, säger Hanäs i BBpodd.

Vilka som är favoriter i mötet, säger Glimberg så här om:

– Jag vill påstå att det finns en del som talar för oss i den här matchen. Det är en ganska tacksam situation att möta Gais i med tanke på allt som hänt i den föreningen den senaste tiden, säger han i BBpodd.