• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF valde idag att presentera årskortet för 2019 på ett lite annorlunda vis. Det var nämligen Behrang Safaris båda söner Emiliano och Leon som fick måla dit motivet på kortet.
”Bilden är ett avtryck av Emiliano och Leons händer i MFF:s emblemblå färg, med inslag av gräsgröna färgstänk”, skriver klubben på egna hemsidan.

Behrang och Ivana Safari blev föräldrar för första gången när paret bodde i Bryssel i Belgien och vänsterbacken spelade för storklubben Anderlecht.

Det blev inte en utan två barn i tvillingarna Leon och Emiliano som i dag är sju år gamla.

Båda två är drabbade utav en autism-diagnos:

– Det gör ont i hjärtat.
– Men jag är också så glad någonstans att jag får ta del av detta. För det är jättefint, har Behrang Safari tidigare sagt till Kvällsposten.

Familjen Safari har under flera år varit engagerade i stiftelsen Life Watch som arbetar med att öka kunskapen kring och förståelsen för autism.

Detta har i sin tur lett framtill att Malmö själva inlett ett samarbete med just Life Watch.

Partnerskapet sträcker sig över två år. Som en del har Emiliano och Leon Safari skapat designen på Malmö FF:s årskort 2019.

”Bilden är ett avtryck av Emiliano och Leons händer i MFF:s emblemblå färg, med inslag av gräsgröna färgstänk. I det övre vänstra hörnet ramas föreningens klubbsköld in av en pusselbit en form som i vissa sammanhang används för att symbolisera autism”, skriver klubben på egna hemsidan.

Life Watchs grundare Niclas Öberg säger att stiftelsen är jätteglada över att Malmö ville vara med och bidra på ett sätt som lyfter fram Safari och de engagemang hans familj har i Life Watch:

– Vi är väldigt tacksamma för att ha Behrang Safari som ambassadör. Han är personligt engagerad och öppen med familjens vardag. Jag tror att många finner stöd i det. Han är en förebild som verkligen visar vägen, säger han till egna hemsidan.