En skiljenämnd från Svenska Fotbollsförbundet hanterar just nu en tvist om våldtäktsdömde Kingsley Sarfo. Det gäller pengarna för försäljningen av Ghanastjärnan till Malmö FF – ett Sirius som vägrar att lämna ut hur mycket skåningarna fick betala.

Nu står det klart att så sent som i fredags hade SvFF:s skiljenämnd muntlig förberedelse för att hantera den tvist som ännu finns mellan ghananska Soccer Soldiers FC och IK Sirius FK.

Nu hävdar Martin Klette vid firman WagnssonSports & Entertainment, som representerar den afrikanska klubben, i ett pressmeddelande, att IK Sirius FK återkallat samtliga grunder förutom en i den pågående tvisten. Frågan som nu återstår och yrkas uppges nu i meddelandet handla om följande:

”Frågan gäller nu om några eventuella felaktiga uppgifter i några administrativa transferregister skall bryta Soccer Soldiers FCs rätt till ersättning enligt det avtal man ingick 2014 med IK Sirius FK trots att Soccer Soldiers FC, genom att förevisa de skriftliga låneavtalen, har kunnat visa att Kingsley Sarfo endast har lånats ut till FC Rosengård och BW 90 FK och att rättigheterna till Kingsley Sarfo således låg kvar hos Soccer Soldiers FC”.

Jämte redogörs även för hur Sarfos tidigare klubb hemma i Ghana begärt att Sirius ska styrka i dokumentation hur mycket Malmö FF betalade i den uppmärksammade övergången. I detta konstateras att så ännu inte skett:
”IK Sirius FK har hittills vägrat lämna ut detta”.

När Martin Klette, som sedan många år tillbaka även är etablerad som fotbollsagent, tar till orda om det infekterade läget mellan klubbarna så låter det så här:

– Eftersom vi redan har fått tag i mailkorrespondensen med de ekonomiska buden mellan Jens T Andersson i IK Sirius FK och Daniel Andersson i Malmö FF känns det lite märkligt av IK Sirius FK att försöka mörka det slutliga avtalet, säger Martin Klette som representerar Soccer Soldiers FC som juridiskt ombud i detta.

Klette fortsätter med att undra över Sirius inställning:

– Man hade förväntat sig av en allsvensk klubb att man skulle medverka till att rättvisa skipas, avslutar han.

Kingsley Sarfos kontrakt med Malmö FF är i dag brutet. Det skedde när han i början av juni i år dömdes dömdes till två år och åtta månaders fängelse och utvisning – detta för två fall av våldtäkt mot barn.

FOTNOT: FotbollDirekt skrev först att Martin Klette representerar spelaren, det är fel – utan enbart den afrikanska klubben. FD ber om ursäkt för felaktigheten.