2008 lämnade Tobias Eriksson GIF Sundsvall för Kalmar FF. Nu kan han vara på väg att göra en flytt tillbaka till Norrlandsklubben. Nyligen träffade han sportchefen Urban Hagblom över en jullunch.
– Jag vill komma till en miljö där det känns som att det är i harmoni, säger han till Sundsvalls Tidning.

Tobias Eriksson, 33, har gjort sitt i Kalmar FF.

En klubb han anslöt till 2008 från GIF Sundsvall. Nu kan han alltså vara på väg tillbaka. Giffarna har visat intresse för mittfältarens tjänster och nyligen tog Eriksson en jullunch med sportchefen Urban Hagblom.

– Vi får se vad det kan leda till. Inget är klart åt något håll kan man säga. Vi har haft bra kontakt i alla år och även om jag lagt ner fotbollen så hade vi nog haft det mötet, säger Eriksson till Sundsvalls Tidning.

– Det jag känt i Kalmar är att det varit saker i föreningen som inte fungerat. Det har varit som ett energiläckage. Jag vill komma till en miljö där det känns som att det är i harmoni. Där jag känner att jag trots att jag är 33 kan ha en bra möjlighet att utvecklas som spelare och som människa. Det hade varit optimalt. Vad det står i ett lönekuvert är sekundärt i ett sådant här fall, säger han.

Det var i Sundsvall som Eriksson slog igenom och han har en tydlig koppling till staden via sin sambo som är därifrån, samtidigt som Eriksson själv är från Ljusdal.

– Man saknar familjerna och Norrland i sig där nere. Men det har varit en bra vardag i Kalmar också så den flytten kommer bli tuff, den dagen det blir.

Till samma tidning sa sportchefen Urban Hagblom igår att Eriksson är ett namn av intresse för klubben.

– Tobbe har haft lite otur med våldsskador, men är precis som Pontus (Engblom) fostrad hos oss. Vi följer honom och han är givetvis också intressant.