• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Ex-AIK-stjärnan Dickson Etuhu får i dag sin dom. Misstänkt för matchfixning av stormatchen IFK Göteborg-AIK i fjol. Etuhu nekar till brott. Under förmiddagen meddelade resultatet av rättegången där Dickson riskerar två års fängelse. Domen kom nyss och det står klart att Etuhu frias.
”Samtalet parterna emellan har inte haft ett tillräckligt konkret innehåll för att nå upp till ett straffbart muterbjudande i lagens mening” skriver man i motiveringen.

Tingsrätten kommer i dag alltså med sitt beslut efter rättegången mot Dickson Etuhu. Under förmiddagen väntas utslaget mot det förra Premier League-proffset komma.

Dickson Etuhu står alltså misstänkt för att tillsammans med en annan person ha försökt betala tidigare AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos för att lägga sig i en match mot IFK Göteborg förra året.

De tre träffades på en restaurang i Stockholm, och i samtalet trion emellan ska Stamatopoulos ha erbjudits en muta för att göra en dålig match mot IFK Göteborg. Stamatopoulos nappade inte och slog larm till AIK-ledningen och ett stort drama fick sin början.

Tidigare i veckan har rättegången ägt rum. Bland annat vittnade huvudpersonerna, liksom bland andra Rikard Norling. Känslosamt, där den utpekade och hans kamrat hävdar att han är oskyldig.

Snart meddelas domen.

UPPDATERING 11.03:

Tingsrätten meddelade alldeles nyss att Dickson Etuhu och hans 37-åriga kamrat, som också stod åtalad, bägge frias.

”Stockholms tingsrätt har i dag meddelat dom i ett mål där två personer har stått åtalade för grovt givande av muta. Tingsrätten har bedömt att det får anses utrett att de två åtalade personerna gjorde närmanden mot en AIK-målvakt om s.k. matchfixning, vilket målvakten genast förklarade att han inte var intresserad av. Domstolen har funnit att samtalet parterna emellan inte har haft ett tillräckligt konkret innehåll för att nå upp till ett straffbart muterbjudande i lagens mening.”, skriver man på sin hemsida.