Foto: Bildbyrån

Martin Foyston var assisterande tränare till Per-Mathias Högmo i Djurgården 2013 – nu återvänder Foyston till svensk fotboll. Hammarby har gjort klart med engelsmannen som ny U19-tränare.
– Vi är väldigt glada och stolta att Martin väljer att komma till Hammarby, säger klubbens föreningschef Peter Kleve till Bajens hemsida.

Martin Foyston kom till Djurgårdens a-lag 2013, som assisterande tränare till norrmannen Per-Mathias Högmo. Foyston följde sedan med Högmo till norska landslaget, där han assisterade den tidigare Djurgårdstränaren.

Han lämnade 2014, och tog jobbet som assisterande tränare i Tippeligaklubben Strömsgodset. Nu återvänder han till svensk fotboll. Hammarby har flyttat sin U19-tränare Lukas Syberjyski till IK Frej, som klubben fördjupat sitt samarbete med. Syberjyski kommer nu träna Frejs a-lag i superettan.

Hans ersättare i Hammarby U19 är nu klar, och det är Foyston.
– Vi är väldigt glada och stolta att Martin väljer att komma till Hammarby. Martin har trots sin relativt unga ålder lång erfarenhet inom elitfotboll inte bara i Sverige och Norge utan även i England. Med Martins kunskaper och erfarenheter kommer vi kunna ta ytligare steg inom vår akademiverksamhet. Det kommer bli ett mycket spännande samarbete, säger Hammarbys föreningschef Peter Kleve till klubbens hemsida.

Foyston är glad över att ha fått chansen i Hammarby – det blir hans första huvudtränaruppdrag:

– Det känns hedrande att få det här uppdraget i Hammarby. Det är första gången jag är huvudtränare för ett lag, och jag känner mig bekväm i den rollen efter att ha jobbat under flera framstående tränare i England, Sverige och Norge. Jag har också erfarenhet av att jobba med unga spelare, inte minst i norska landslaget och i Strømsgodset. En viktig del i mitt arbete i Hammarby blir att få spelarna att inse vad det innebär att vara i ett förstalag, och det avgörande på den här nivån är karaktär – hur hårt jobb du är beredd att lägga ner för att ta steget in i seniorfotbollen, säger Martin Foyston till hemsidan.