• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

David Moberg Karlsson uppges vara en nära en flytt från IFK Norrköping och enligt Sportbladet har nu AEK Aten fått upp ögonen för lagkamraten Simon Thern. Tidningen uppger att grekerna är desperata i sin jakt på en central mittfältare. 

I fjol en halvdan säsong som utlånad från Heerenveen till AIK, men i år har Simon Thern likt i Helsingborg och Malmö blomstrat i allsvenskan.

IFK Norrköping köpte loss mittfältaren i vintras och 26-åringen var minst sagt en nyckelspelare i det ”Peking” som slutade tvåa i årets allsvenska efter just Gnaget.

David Moberg Karlsson har redan uppgetts vara nära en flytt i januari och nu kan även Thern vara på väg bort. Sportbladet skriver att AEK Aten är på desperat jakt efter en central mittfältare och enligt tidningen har grekerna ställt in siktet på Thern, som i år svarade för fem mål och fyra assist.

AEK Aten har redan en svensk i laget: Niklas Hult. I dagarna blev det klart att landsmannen Astrit Ajdarevic lämnar den grekiska storklubben – något även Jakob Johansson gjorde i somras då han kritade på för franska Rennes.