Foto: Bildbyrån

I somras avslöjade FotbollDirekt att IFK Göteborg är på jakt efter Astrit Ajdarevic. Nu uppger GT att mittfältaren är högst upp på Blåvitts önskelista.
– Jag vet inte vad som händer än, jag har lite att tänka på, säger 28-åringen till tidningen. 

Den 31 juli avslöjade FotbollDirekt att IFK Göteborg vill värva Astrit Ajdarevic, som då hade ett år kvar på kontraktet med AEK Aten. Någon affär blev inte i somras, men nu kan det vara på gång.

I dagarna bröt 28-åringen kontraktet med den grekiska storklubben och nu uppger GT att mittfältsstjärnan är högst upp på Blåvitts önskelista.

Tidningen skriver att det i så fall skulle bli en billigare lösning än i somras, inte bara för att Ajdarevic är fri spelare nu – utan också för att han har lägre löneanspråk.

Ajdarevic, som var lagkapten för Sverige i OS 2016, har även representerat IFK Norrköping, Helsingborg och Örebro i allsvenskan. Just ÖSK lämnade han för AEK Aten efter 2016 års allsvenska – och nu kan alltså IFK Göteborg bli hans fjärde klubb i Sveriges högstaliga.

Så här säger Ajdarevic själv om Blåvitts intresse:

– Vi får se. Jag vet inte vad som händer än, jag har lite att tänka på. Jag ska hem, sedan får vi se vad som är bäst för mig. Mer kan jag inte säga, konstaterar han hemlighetsfullt för GT..