Det har gått några år sedan Denni Avdic gick till AIK. Men vad som då såg ut som en jättevärvningen har inte lyckats. Trots det uppges AIK erbjudit det forna Bundesligaproffset ett nytt kontrakt, det skriver Expressen.

Denni Avdic hade varit i Werder Bremen och utöver den tyska jätten tillhört PEC Zwolle, AZ Alkmaar, Heracles Almelo. I januari 2016 visades han upp för AIK och det med ett nyskrivet treårskontrakt.
Men trots att han blev en av AIK:s bäst betalda spelare – och ännu är – så har det inte blivit fler än tiotalet starter fram till i dag.

Å andra sidan är han uppskattad i AIK och han uteslöt tidigare i höst i en intervju med Fotboll Stockholm inte en fortsättning i AIK.

”Jag är öppen för att lyssna på allt. Så säger vi i familjen – vi har diskuterat och är beredda att lyssna på allt, jag stänger inga dörrar”.
”Samtidigt trivs jag väldigt bra här”.
Skulle du vara beredd att stanna kvar med samma roll som du har nu?
”Som sagt, jag lyssnar på allt så tar vi det när den dagen väl kommer. Nu är det enbart fokus på det gemensamma målet, att nå hela vägen, komma etta”.

I dag kommer Expressen med uppgifter som tyder på att det kommer att sluta med att den 30-årige anfallaren förlänger sitt kontrakt.

Denni Avdic, som hoppade in i 18 av 19 spelade matcher där den enda starten var i guldmatchen mot Kalmar FF, har i år inte gjort något mål.

Totalt har det blivit fem allsvenska mål sedan han kom till klubben. Under tiden i Holland gjorde han dock över tiotalet mål i över flera olika klubbar.

AIK:s sportchef Björn Wesström är fåordig.

”Som vanligt så kommunicerar AIK de truppförändringar som sker, i Avdic fall löper hans avtal ut 2018 och tills annat meddelas är det de vi förhåller oss till”, skriver han i ett sms.