Ett stort bråk uppstod efter slutsignalen i derbyt mellan Hammarby och AIK den 20 maj i år. 23 personer greps av polisen och nu har åtal väckts mot en stor andel av dessa supportrar. 

En fullsatt seriefinal mellan Hammarby och AIK slutade med 1-0 till gästerna från Solna.

Efter matchen uppstod ett stort bråk på läktarplats där två grupperingar drabbades samman. Polisen skriver nu på sin hemsida att rättegång väntar mot 15 av 23 gripna personer i samband med bråket.

”I samband med det större bråket på det övre etaget på läktaren inne på Tele2 Arena greps 23 personer och ett stort antal poliser och säkerhetsvakter fick ingripa. Vid tillfället förekom både så kallade rusningar och det kastades pyroteknik.

Av de 15 som nu, i en första del, åtalas för våldsamt upplopp åtalas sju stycken också för andra brott som misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot ordningslagen.

– En person åtalas också för hets mot folkgrupp efter att ha gjort en speciell hälsning mot motståndarklacken, tre personer åtalas också för misshandel efter att ha sparkat på andra personer i samband med upploppet, säger Patric Josefsson, som utrett ärendet hos polisen i region Stockholm.

Åtal väcktes den 22 november och rättegången inleds den 6 februari nästa år.

Ytterligare personer som var inblandande i bråket/det våldsamma upploppet kommer det att väckas åtal mot i ett senare skede.”