Förre Bundesligaproffset Rasmus Jönsson, 28, fick vara med om att ta upp Helsingborg i allsvenskan igen. Nu går avtalet ut och frågan är om han får fortsätta vara med på klubbens resa? Agenten bekräftar nu att förhandlingar om en förlängning pågår i god ton.
– Vi hoppas kunna hitta en lösning, absolut, säger Jonas Svensson till FotbollDirekt.se. 

Sju år efter att Rasmus Jönsson lämnat Helsingborg för Wolfsburg kom han så i somras hem igen.

Kontraktet med danska Odense hade löpt ut och HIF, som spetsade truppen ytterligare i jakten på avancemang från superettan, tog in Jönsson på ett korttidskontrakt.

Anfallaren fick stort förtroende med en gång och spelade 15 matcher under hösten, där poängfacit blev fem mål och två assist. Men när säsongen tog slut hade samtal om en förlängning ännu inte påbörjats och det fanns en viss ovisshet om hur Helsingborg, med Andreas ”Granen” Granqvist som spelande sportchef, såg på Jönssons framtid.

Spelarens agent Jonas Svensson säger att dialogen pågår för fullt och att parterna hoppas kunna hitta en lösning. Jönsson har fått ett första bud.

– Vi håller på och förhandlar med klubben. Sen får vi se hur det går, men det har pågått ett tag, säger han till FotbollDirekt.se.

Det är tydligt att HIF vill ha honom kvar?

– Det är det absolut. Nu har det kommit ett konkret förslag, jag tror det var två eller tre veckor sedan och vi har pratat fram och tillbaka under tiden. Vi får se hur det går den närmsta tiden.

– Men vi hoppas på en lösning, absolut.

Hur ser du på hans höstsäsong. Är han långt ifrån toppslag? 

– Ja, han hade varit ledig sex-sju veckor när han kom till HIF och gjorde mål i typ varenda match. Han spelade riktigt bra, men så kan det bli en dipp och det blev det kanske efter en och en halv till två månader. Men skulle han stanna i Helsingborg och få hela försäsongen så kommer det bli riktigt bra nästa år. Det är en spännande och smart spelare, säger hans agent Jonas Svensson.