Foto: Bildbyrån

Emir Kujovic vann skytteligan när IFK Norrköping tog SM-guldet 2015. Sedan försvann Kujovic utomlands, och skyttekungen har ryktats tillbaka till allsvenskan. Men Norrköping säger nej till en Kujovic-återkomst:
– Han är inte aktuell, och jag tror inte att Jens ser det så heller, säger Peking-ordföranden Peter Hunt till Kamraterna.net.

Emir Kujoivc gjorde 23 mål när IFK Norrköping överraskande vann SM-guld 2015. Kujoivc lämnade sedan för belgiska Genk, där han snabbt hamnade på bänken, och de senaste tre åren har inneburit en hel del bänknötande för anfallaren.

Kujoivc har i och med det ryktats tillbaka till allsvenskan i flera fönster, och nu stundar ett nytt sådant nu i vinter. Om han återvänder till Sverige så lär det inte bli Norrköping han spelar för – Pekings ordförande Peter Hunt avfärdar att den tidigare skyttekungen är något man siktar på i januarifönstret.

– Som vi bygger IFK framöver så är han inte den ultimata spelaren. Men man vet aldrig. Det är en lång väg dit i sådana fall. Man får se vilken kvalitet och form han är i, han blir väl 31 år och har inte spelat på ett och ett halvt år. Det talar inte för honom, säger Hunt till Kamraterna.net.

Kujovic flyttade till tyska Fortuna Dusseldorf i fjol. Efter en lovande inledning där så har det blivit mycket bänk också i Tyskland och den här säsongen har han inte fått spela alls. Just speltid talar emot, säger Peter Hunt. Han säger att han inte följt Kujovic, av förklarliga skäl:

– Nja, det har ju inte varit så mycket att följa. Det har inte blivit många minuter på ett och ett halvt år. Han är inte aktuell, och jag tror inte att Jens ser det så heller.

Hunt får också frågan om en annan guldhjälte från 2015 – Alhaji Kamara gjorde sju mål när Norrköping tog guldet, men fick sedan ett abrupt slut på sin sejour i Peking. Läkare upptäckte ett medfött hjärtfel som kan leda till plötslig död. Kamara förbjöds spel, men med andra medicinska regler i MLS tilläts han spel där.

Det har blivit spel i DC United i MLS, Tawoon i Saudiarabien och Sheriff i Moldavien. Men nu är Kamara klubblös igen. Peter Hunt understryker att det som beslutades när man förbjöd spel står fast, och därmed är inte Kamara aktuell för Norrköping:

– Uefa hade ett klart medicinskt ställningstagande. Det var ett hjärtfel, en stor risk. Därmed är saken för oss utagerad. Det innebär ju att vi aldrig kan ta på vårt ansvar att bara blunda för den medicinska kompetens som finns inom Uefa. Så det raka svaret är: Tyvärr, det kommer inte att inträffa, säger Hunt.