• Publicerat 5 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Lars-Eric Nilsson har suttit vid ordförandeposten i Falkenberg sedan 1992. Nu väljer han att hoppa av uppdraget.
– Det har varit oerhört roliga år som ordförande, säger Nilsson till egna hemsidan.

Mycket har hunnit hända på 27 år. När Lars-Eric Nilsson tillträdde på ordförandestolen var klubben i ruiner. Falkenberg spelade i division 2 och hade skulder på nästan 2,5 miljoner.

Han har sedan dess varit en stor del i det arbete som idag lett framtill att klubben står stabilt ekonomiskt och kan spela i allsvenskan.

Men nu är Nilssons era slut i FFF. Klubben meddelade idag att att den den minst sagt rutinerade ordföranden inte kommer att ställa upp för omval på nästa årsmöte.

– Det har varit oerhört roliga år som ordförande. Föreningen har utvecklats mycket och jag är stolt över att kunna lämna över ordförandeklubban med en bra ekonomi, ny fotbollsarena och en bra organisation på plats med starka medarbetare på vårt sportkontor. Att vi nu gått upp i Allsvenskan igen ger mig en skön känsla av att få sluta på topp med dessutom fem av mina viktigaste målsättningar uppfyllda, säger Nilsson till egna hemsidan.

Det Nilsson är mest nöjd med är den resa som klubben gjort genom seriesystemet:

– Långsamt men säkert byggde vi en allt stabilare organisation och när vi fick klart med flera stora huvudsponsorer togs nästa viktiga steg vilket gjorde att vi 2013 kunde vinna Superettan och bli Sveriges 62:a lag att spela Allsvensk fotboll. Det blev tre år i högsta serien och även om vi fick lämna serien 2016 kunde vi inviga vår nya arena tack vare ett bra samarbete med kommunen och resa oss snabbt igen. Detta är en bedrift som jag är riktigt stolt över, avslutar han med till egna hemsidan.

Ordförandeposten är därmed ledig i klubben. Ett beslut om vem som tar över kommer att fattas på nästa årsmöte i februari