Foto: Bildbyrån

Djurgården och Kerim Mrabti har sett ut att vara historia. Stjärnans kontrakt går ut men nu kan FD avslöja nya samtal.
– Det stämmer att Kim och Thomas har träffat honom. Vi stänger aldrig några dörrar för Kerim, berättar sportchefen Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Redan i maj konstaterade Djurgårdens storstjärna Kerim Mrbati att han var sugen på ett utlandsäventyr – Mrabti då med bara ett halvår kvar på kontraktet.

Anfallaren blev kvar säsongen ut och allt har talat för att han nu lämnar som Bosman.

Djurgårdens nya tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf hade Mrabti som spelare i Sirius och sa i november följande till FD om 24-åringens chanser att stanna i Stockholmsklubben.

– Det vore ju fantastiskt (om han stannar). Vi älskar Kerim, både jag och Thomas. Jag har ingen aning faktiskt, jag vet inte hur Kerim tänker. Det här är Bosses bord (sportchef Bosse Andersson), men om jag kan göra skillnad så ska jag försöka att göra det, sa Bergstrand till FotbollDirekt och Lagerlöf fyllde på:

– Kerim är en fantastisk spelare och människa. Han är en sån som verkligen driver på träningarna och matcherna med sin fart och energi. Känslan är dock att han vill testa nästa nivå, det är min känsla, konstaterade Lagerlöf för FotbollDirekt.se.

Inte heller sportchef Bosse Andersson var särskilt optimistisk i november när FD ställde frågan om Mrbati.

– Jag vet vad Kerim vill och han har respekt för oss. Han kommer säkert spela i Djurgården framöver igen, men jag är ytterst tveksam till om det är 2019, sa Andersson till FotbollDirekt då.

Mrabti har, bortsett från 2016 då han var korsbandsskadad hela året, varit en bärande spelare för Djurgården under sina år i klubben 2015-2018 och totalt har han gjort 18 mål och 14 assist på 77 allsvenska matcher.

LÄS: DJURGÅRDENS FRÄCKIS KRING SUCCÉN 

Ett tungt tapp för Djurgården så klart om han försvinner, men det är inte alls säkert att så blir fallet. FD kan nämligen avslöja att Stockholmsklubben inlett nya samtal med Mrabti, som hade en rätt tung sommar och höst. Det är inte längre otänkbart att Mrabti stannar hos Blåränderna.

– Hans kontrakt är utgående och han har bett om att få sondera terrängen. Se vad han kan hitta för alternativ. Det är där vi är. Nej, vi har inte gett upp. Det stämmer att Kim och Thomas har träffat honom och visat att vi är fortsatt intresserade. Det är omöjligt att inte vara det om han inte hittar något och vill spela ett år till i allsvenskan. Kim och Thomas älskar honom, det gör jag också. Det gör alla i Djurgården. Det finns inga hard feelings, säger nu Bosse Andersson till FD och fortsätter:

– Vi har kontakt och vet var vi har varandra. Just nu avvaktar vi. Han vet att vi är intresserade. Samtidigt har vi respekt för att han vill undersöka möjligheter. Det är naturligt när det handlar om en av allsvenskans bästa spelare.

Dörren är helt enkelt inte så stängd som den sett ut att vara?

– Den är aldrig stängd för Kerim i Djurgården.

Kan man tänka sig ett korttidskontrakt fram till sommaren om han inte hittar ett tillräckligt bra alternativ?

– Det finns en del olika lösningar man kan tänka sig men först får vi se hur det utvecklar sig.