• Publicerat 5 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Sportbladet kunde avslöja att AIK var anmält till Kronofogden.
Nu kommer nästa del i historien. En entreprenör tar Gnaget till tingsrätten.

AIK Shop flyttade i våras in på Friends Arena. En av de samarbetspartnerna som gjorde flytten möjlig hamnade i en ekonomisk tvist med AIK Merchendise AB.

Sportbladet kunde för cirka en månad sedan rapportera om att det handlade om en entreprenör som hade anmält svenska mästarna till Kronofogden. Företaget ansåg att de inte fått tillräckligt betalt.

Så här lät det då:

– Vi hade en offert utställd som sedan ändrades utifrån att det kom flera tilläggsbeställningar, sa en person från företaget till Sportbladet och fortsatte:

– Från början hade vi en ganska bra dialog. De sa: ”Vi ska fixa det här”. Men sen har det dragit ut på tiden och på senare tid har vi inte fått någon respons alls. Nu har vi tröttnat. Därför valde vi att gå vidare till Kronofogden.

Klubben svarade Sportbladet i SMS-form:

”Vi anser att motparten saknar grund för detta krav och vi har därför bestridit detta ärende. I övrigt har vi inga ytterligare kommentarer att lämna”, skrev AIK:s ekonomichef och vice vd Håkan Strandlund.

Ärendet går nu vidare till tingsrätten där historien förhoppningsvis får ett slut. AIK krävs på 650 000 kronor då de anser att arbetet blivit dyrare än planerat, men att fotbollsföreningen ändå stått kvar vid den ursprungliga offerten.