• Publicerat 4 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Två spelare från Östersund tog plats i den svenska truppen som åker till Qatar i januari. Att Hosam Aiesh skulle bli uttagen var ganska givet men att Tesfaldet Tekie också skulle ta en plats var mindre väntat.
– Roligt att både Hosam och ”Sotte” är med i truppen, säger spelaren till egna hemsidan.

I förra årets turné var Sotirios Papagiannopoulos och Ken Sema med och representerade Östersundsfärger. Till i år är det dags för två nya ÖFK-spelare att följa med Janne Andersson.

Hosam Aiesh och Tesfaldet Tekie får den här gången åka med till Qatar. Där spelas en eller troligen två träningsmatcher i det kommande VM-landet.

Att Tekie skulle komma med var långt ifrån en självklarhet. Han gick skadad i höstas och kunde inte vara med i slutet av den allsvenska säsongen.

– Ja, det var lite trist. Det var många riktigt bra matcher som jag hade velat spela. Men nu känns det mycket bättre. Jag har tränat på här ensam i Göteborg och är bara några dagar ifrån att vara fullt återställd, säger spelaren till egna hemsidan.

Mittfältaren hade inte koll på att han skulle bli uttagen:

– Nej, jag fick ett samtal från en kompis som berättade det och det känns jättebra.

21-åringen ser framemot att åka på resan med både nuvarande och tidigare klubbkamrater:

– Roligt att både Hosam och ”Sotte” är med i truppen. Dessutom känner jag några från IFK Norrköping också. Jag har aldrig varit i Qatar tidigare, det blir ju en upplevelse det också, säger han till egna hemsidan.