Pontus Engblom gjorde i år sin bästa säsong i den norska högstaligan. Men trots den personliga framgången så slutade det med nedflyttning för hans klubb Sandefjord. Med ett år kvar på kontraktet följs han av sin ”hemmaklubb” Gif Sundsvall.
– Pontus är alltid intressant utifrån sina kvaliteter, säger sportchefen Urban Hagblom. Och intresset är ömsesidigt. 

– Det är ingen hemlighet att Giffarna är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat, säger han till FotbollDirekt.se.

Den 27-årige anfallaren har spelat i den norska högsta- och andradivisionen ända sen han lämnade AIK 2012.

Förutom en kort sejour i Gif Sundsvall (2013) har han representerat norska klubbar som Haugesund, Sandnes Ulf, Strömsgodset och den här säsongen var han i Sandefjord.

Mest känd är han som en stor målskytt från sin tid i Sandnes Ulf där han gjorde 17 mål 2015 och året därpå hela 26 mål.

Även om Engbloms Sandefjord åkte ur serien blev det hans största personliga framgång på den högsta nivån i norsk fotboll. Förutom att han spelade 29 av 30 matcher – i många matcher som yttermittfältare – så noterades han för sex mål och två assist.

Med ett år kvar på kontraktet så är hans framtid i Sandefjords händer.

– Jag är väldigt besviken att vi åkte ut. Nu ska jag åka hem och ta semester. Alla frågor om min framtid sköter min agent så får vi se vad som händer, säger han i en kommentar till FotbollDirekt.se.

I hans förra klubb Gif Sundsvall finns en osäkerhet över vad som händer kring anfallsstjärnan Linus Hallenius framtid. Sportchefen Urban Hagblom hymlar inte med att Engblom är ett namn som klubben följer och hoppas få återse i den blå tröjan igen.

– Pontus är alltid intressant utifrån sina kvaliteter. Vi följer honom och hans framfart i Eliteserien. Där har han tagit steg och fått spela i nya positioner. Vi har bra koll på Pontus och följer självklart våra Sundsvallskillar i Sverige och i Europa för att se om och när det finns möjligheter, säger Hagblom till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Sen handlar det om att få rätt balans och kvalitet i spelartruppen och att ekonomin ska gå ihop. Han har ju ett år kvar på sitt kontrakt. Just nu är prio ett för oss att säkra vilka spelare vi vill behålla, sedan ska vi titta på vilka möjligheter som finns att ta in nya spelare.

Och intresset är ömsesidigt.

– Det är ingen hemlighet att Giffarna är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Självklart hade det varit kul att spela på hemmaplan nån gång igen i karriären, sen om det sker nu eller senare får framtiden utvisa, säger Pontus Engblom.