• Publicerat 4 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Isak Ssewankambo får inte stanna kvar i Molde.
Svensken erbjuds inget nytt kontrakt.
–  Detta handlar om möjligheten till att få spela tillräckligt ofta, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer till norska tidningen Romsdals Budstikke.

Inför årets säsong i allsvenskan valde Malmö FF att låna in ytterbacken Isak Ssewankambo. Speltiden blev dock knaper för spelaren som sågs som en spännande talang när han anlände till klubben.

MFF valde därför att inte utnyttja den köpoption som fanns inskriven i kontraktet. Därmed skeppades han tillbaka till Molde.

Nu står det klart att det inte heller blir någon fortsättning i den norska föreningen. Klubben väljer att inte förlänga det avtal som går ut vid årsskiftet. Ytterbacken har inte lyckats slå sig in i laget. Därför skiljs nu spelare och klubb åt.

Så här säger Moldes kände tränare Ole Gunnar Solskjaer om beslutet:

– Vi har inte gett honom ett nytt förslag, säger tränaren Solskjaer till norska Romsdals Budstikke.

– Isak är 22 år och letar efter en klubb där han kan spela fotboll. Han vet att vi gillar honom och att han presterar bra på träningarna. Detta handlar om möjligheten till att få spela tillräckligt ofta. De spelarna vi haft på de aktuella positionerna de senaste åren har inte gjort det lätt för andra spelare att ta en plats, avslutar Solskjaer med till Romsdals Budstikke.