• Publicerat 4 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Karlsson Adjei gjorde 30 mål för Assyriska IK i division 2. Men det blir ingen flytt högre upp i det svenska seriesystemet – istället är Karlsson Adjei klar för spel i den nystartade kanadensiska ligan. 

Assyriska IK vann sin division 2-serie och är klart för spel i Division 1 Södra nästa år – en stor del i uppflyttningen hade anfallaren Simon Karlsson Adjei, som gjorde hela 30 mål för klubben den här säsongen.

Och det ger honom en flytt utomlands – istället för att följa klubben upp i division1 så blir det nu istället spel i nystartade Canadian Premier League.

York9 FC är klubben som värvat. 25-årige Karlsson Adjei. Det hela bekräftas på klubbens hemsida. York9 FC skriver att klubbar i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Albanien och Kambodja (!) var ute efter Karlsson Adjeis signatur.

– Den här nya ligan är mer än bara en väldigt cool erfarenhet. Jag tror att om jag jobbar hårt och får laget med mig, som en familj, då kan vi gå långt. Om vi går långt i CPL så tror jag att jag kan gå långt individuellt, säger Karlsson Adjei till hemsidan.