Foto: Bildbyrån

Häcken sålde i somras Joel Andersson till Midtjylland. I en affär värd 13 miljoner lämnade han Häcken. Nu har en annan dansk klubb lagt bud på hans tvillingbror Adam Andersson.

I somras blev Joel Andersson en av allsvenskans dyraste allsvenska ytterbackar genom tiderna. Midtjylland betalade lite drygt 13 000 000.
Nu kan FotbollDirekt avslöja hur den ny-landslagsuttagna tvillingduon snart kan vara i samma liga igen.
FD:s källor berättar om en dansk klubb som nu har lagt ett bud på 4 000 000 men hur Häcken, enligt vad FD erfar vill ha uppemot 6 000 000 för ett namn som i går alltså blev uttagen till januari-turnen i Qatar.

Göteborgsklubben har övervägt budet men har alltså i detta skede valt att säga nej.
Adam Andersson har i nuläget ett kontrakt fram till i december 2020, Adam som kom från Västra Frölunda tillsammans med Joel Andersson för tre år sedan.

Allsvenska debuten gjorde han redan i juli 2015. Adam Andersson har i dag hunnit fylla 22 år.
Häcken och brödraduos verkar annars vara en formel man hittat. Kom i håg namn som Simon och Samuel Gustafson som båda gått från Häcken ut i Europa.

Det är två år sedan Adam skrev på ett nytt kontrakt med Häcken, ett femårsavtal blev då klart. Nu kan både han och Adam snart har inbringat tillsammans över 20 000 000 kronor till Häckens klubbkassa.