• Publicerat 3 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Paulinho är fortsatt brasilianare. Häcken-spelarens första ansökan till Migrationsverket avslogs.
– Kan påverka både honom och en hel generation, säger spelarens agent Reynaldo Leroux till GP.

Paulinho har bott i Sverige i flera omgångar i samband med att han tillhört Häcken, vilket han fortfarande gör. På Fotbollsgalen i mitten på november sa brassen att han trodde att han skulle få ett svenskt medborgarskap förr eller senare.

Om han nu skulle få ett svenskt pass så såg han också möjligheterna till landslagsspel som klart goda:

– Jag har koll på landslaget och följde det väldigt mycket under VM. Jag hejade mer på Sverige än på Brasilien. Jag har kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra och därför står jag som skyttekung, så jag tror att jag har en plats i landslaget, sa poängkungen på Fotbollsgalan.

Göteborgsposten kommer under måndagen med nya uppgifter om att det första försöket fått avslag hos Migrationsverket.

32-åringens agent säger så här om beslutet:

– Jag var förberedd på detta så nu börjar själva arbetet med att förklara hur hans svenska medborgarskap kan påverka både honom och en hel generation. Vi har en spelare som inte är född i Sverige, men som vill spela för Sverige. Medan vi har svenskfödda spelare som utbildas i Sverige och väljer ett annat landslag. Paulinho kan göra den skillnaden för många talanger framöver, säger Paulinhos agent Reynaldo Leroux till GP.

Den största anledningen till att spelaren ej beviljats ett medborgarskap ska vara att han inte bott sammanhängande i Sverige i fem år utan bara fyra år.