• Publicerat 3 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF släpper inga namn till kommande landslagsturné. Uwe Rösler vill hålla alla spelare efter en långs säsong. Men någon irritation från förbundskapten Janne Andersson finns inte.
– Det har vi den största förståelse för, säger Janne Andersson i ett uttalande.

Truppen till kommande januariturné i Qatar är klar. Ett landslag som bland annat där nere kommer att ställas mot Finland och ytterligare en ännu ej angiven motståndare.

Men det blir en tradition som genomförs utan Malmönamn, ett MFF som ännu är i gång med Europa League-spel. När flyget går den 3 januari så blir det utan inslag från tyske succécoachen Uwe Rösler.

LÄS: TUNGT ÄNDÅ FÖR MALMÖS JÄTTETRANSFER

Det var i dag det stod klart att spelare från MFF skulle slippa åka och på så vis få möjlighet till extra vila efter ett så långt år som det varit och ännu är.
Vill det sig väl så går skåningarna vidare till slutspel i Europa League. Här berättar Andersson om samtalen han haft med Malmös ledning och hur spelarna i stort sett inte hade fått någon ledighet alls om MFF hade sagt ja till denna landslagsvistelse:

– Ett nej ha har vi fått och det är Malmö FF, som knappt hade någon ledighet i somras och sedan spelat i Europa – och spelar någon vecka till i Europa. Skulle deras spelare tagits ut till januariturnén så hade de i princip fått någon ledighet alls, för de hade inte kunnat gå på semester nu. Det har vi den största förståelsen och respekten för, säger Janne Andersson i ett uttalande.