Foto: Bildbyrån

Landslaget åker på januariturné i Qatar 3-13 januari – nu står det klart vilka som får åka med.

Sverige åker till Qatar 3-13 januari. På lägret ska Sverige möta Finland (den 8 januari) och ytterligare en motståndare. I vanlig ordning är det spelare från allsvenskan, danska och norska klubbar som dominerar truppen.

Inga spelare från Malmö FF finns med – det framkom inför att Janne Andersson skulle presentera truppen. Det handlar om ett tajt schema för MFF med allsvenskan och Europa League, och Malmö har valt att inte släppa spelare till januariturnén, förklarade Andersson.

26 spelare är uttagna, där man tagit höjd för att spelare kan komma att byta klubb innan januariturnén drar igång.

Janne Andersson har nu presenterat truppen – som innehåller flera överraskningar. Inte minst att Alexander Isak och Viktor Gyökeres är med. Isak från tyska Dortmund och Gyökeres från Brighton i England. Där har bägge fått tillåtelse av sina respektive klubbar att vara med.

Truppen nedan:

Målvakter: Oscar Linnér (AIK), Isak Pettersson (IFK Norrköping), Jacob Rinne (Ålborg)

Försvarare:

Robin Jansson (AIK), Alexander Milosevic (AIK), Joel Andersson (FC Midtjylland), Adam Andersson (BK Häcken), Filip Dagerstål (IFK Norrköping), Johan Larsson (Bröndby), Sotirios Papagiannopoulos (FC Köpenhamn), Jonathan Augustinsson (Djurgården)

Mittfältare/anfallare: Kristoffer Olsson (AIK), Muamer Tankovic (Hammarby), Daleho Irandust (BK Häcken), Jonathan Levi (Rosenborg), Melker Hallberg (Vejle), Kerim Mrabti (Djurgården), Hosam Aiesh (Östersund), Tesfaldet Tekie (Östersund), Simon Thern (IFK Norrköping), Simon Tibbling (Bröndby), Alexander Fransson (IFK Norrköping), Kalle Holmberg (IFK Norrköping), Alexander Jeremejeff (BK Häcken), Alexander Isak (Borussia Dortmund), Viktor Gyökeres (Brighton)