Foto: Bildbyrån

Hammarby fördjupar samarbetet med IK Frej – det har FotbollDirekt tidigare kunnat avslöja. Samtidigt så läggs nu ett annat samarbete ned. Västerås SK meddelar att man avbryter samarbetet.
– De (Hammarby) har utvidgat samarbetet med Frej så ser vi ingen anledning att fortsätta samarbeta efter det avtal vi har haft utan det får löpa ut nu, säger VSK:s sportsligt ansvarige Ado Sadzak till VLT.

Det var i mars i år som det kom ut att Hammarby inlett samarbete med två klubbar från lägre divisioner. Dels superettanklubben IK Frej, men också Västerås SK i från Division 1 Norra.

Nyligen kunde FotbollDirekt avslöja att Bajen kommer fördjupa samarbetet med Frej. Bland annat så tar de grönvitas U19-tränare Stefan Olsson över som tränare i Frej, och flera Hammarbyspelare kommer placeras där.

Det gör att den andra samarbetsklubben nu hoppar av. Västerås SK har gått upp i superettan, och nu jagar man samarbete med en annan allsvensk klubb.

– De har utvidgat samarbetet med Frej så ser vi ingen anledning att fortsätta samarbeta efter det avtal vi har haft utan det får löpa ut nu, det löper ut sista december. Men som Hammarby sa till oss, det förbjuder inte oss att samarbeta ändå, som man man gör med andra klubbar om saker, men så här är läget, säger VSK:s sportsligt ansvarige Ado Sadzak till VLT.

– Vi kollar just nu på ett samarbete med en annan allsvensk förening, fortsätter han.