FotbollDirekt avslöjade den 19 november att Hammarby fördjupar sitt samarbete med superettanklubben IK Frej. Nu bekräftar Bajen det hela.
– Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajens hemsida.

Hammarbys samarbete med IK Frej fördjupas. Det kunde FotbollDirekt avslöja den 19 november. Hammarbys U19-tränare skulle ta över som huvudtränare i Frej och flera Bajenspelare kommer placeras där.

Nu bekräftas det hela av både Hammarby och Frej. De blir ”partnerklubbar” från och med nu.

– Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid. Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Även Frej kommenterar:

– Vi hämtar välbehövlig kompetens i form av tränare och hjälp med den sportsliga ledningen. Frej kommer 2019 spela sin femte säsong i superettan. Att söka denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning. Samtidigt är Frej en egen klubb med egen ledning som jobbar med sitt klubbmärke med ideell och lokal anknytning i norrort. Planen för 2019 är också att stärka organisationen med tillsättandet av en klubbchef som samtidigt får ansvar för att öka intäkterna till klubben, säger Frej-ordföranden Märta Rydbeck till Frejs hemsida.

Hammarbys U19-tränare Lukas Syberyjski blir ny huvudtränare i Frej. Stefan Olsson blivr manager. Bajen har i år och i fjol haft flera av sina spelare på lån i Frej, såsom Dusan Jajic, Rebin Asaad och Marcus Degerlund. Nu kan det alltså bli ännu fler.