Rikard Norling ser nu ut att skriva på för AIK. Ett nytt kontrakt är nära med den färske guldtränaren. FotbollDirekt kan i dag avslöja att parterna är överens.
– Jag kan inte säga någonting om vad vi gör med våra spelare eller tränare förrän någonting är klart, säger sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Rikard Norling har tagit sitt livs framgång som fotbollstränare.
Mästare med AIK har han ju blivit efter så många år, en AIK-karriär som inleddes redan i slutet av 2000-talet som assistent till Stuart Baxter.

Men hans kontrakt är nu på väg in på sitt slutår och det ryktades genom ex-landslagsstjärnan Erik Edman förra vintern att Norling var på väg bort, liksom han under tiden i Brann nämndes som aktuell för MLS i USA men även japanska J1-League.

LÄS: HÄR HÄVDAR HAN ATT EXSTJÄRNAN TAR ÖVER AIK

Nu ser han istället snarast starkare än någonsin ut i AIK.
Kontraktet går ju ut i december 2019 men redan nu är alltså ett ett nytt kontrakt på gång. FotbollDirekts källor berättar nu om att en överenskommelse är nära. Man ska vara överens om en förlängning efter nästa år.
Hur Norling själv visat sig angelägen om mer trygghet än den nuvarande tid som återstår i gällande avtal. Hans krav har varit att så tidigt som möjligt få till en förlängning.

Och nu uppges alltså parterna vara överens.
Mästertränaren uppges nu, enligt FD:s källor skriva på en förlängning inom kort.

– Så här är det, det går inte att kommentera alla rykten men, ja, jag förstår att jag får frågor om som exempelvis Rikard, kommenterar nu Björn Wesström för FotbollDirekt.se.
– Det är ju min uppgift att vi har personal. Men klart är hur som helst att Rikard har gjort ett fantastiskt jobb och är oerhört uppskattad men vare sig hans eller någon annans avtal är inte någonting jag kommer att kommentera.