• Publicerat 3 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Robin Jansson var en allsvensk sensation den här säsongen. Direkt från division 1 in i AIK:s startelva och nu belönas han med landslagets januariturné.
– Jag hade ingen aning om att jag var uttagen, säger han till Fotbollskanalen.

Det är redan en klassiker. En dag efter AIK:s allsvenska premiär hemma mot Dalkurd tidigt i april värvades Robin Jansson in till Gnaget från division 1-laget Oddevold.

Bara det var en stor skräll, men det var väl ingen som trodde att 24-åringen skulle bli ordinarie – men det blev han.

Jansson visade sig vara given i AIK:s trebackslinje och i guldmatchen borta mot Kalmar 11 november var det Jansson som nickade in matchens enda mål.

LÄS: KRITISK MOT BESKEDET KRING AIK-STJÄRNAN 

Ett fantastiskt år för Jansson som även kommer inleda 2019 på bästa möjliga sätt. Under måndagen kom nämligen beskedet att försvararen är uttagen till landslagets januariturné i Qatar. Jansson själv helt paff.

– Jag hade ingen aning. Jag fick reda på det från en kompis, jag hade ingen aning. Det kom som en raket, säger Jansson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det känns mäktigt, helt klart. Det är hedrande och man är stolt. Jag hade inte funderat någonting på det. Men det är klart att det är ett kvitto på att man gjort någonting bra.