Foto: Bildbyrån

Besiktas 3-2-mål i 90:e minuten mot Sarpsborg i torsdags gör att Malmö FF måste vinna bortamötet i Istanbul 13 december för att gå vidare från Europa League-gruppen, men Rasmus Bengtsson älskar utmaningen.
– Besiktas kommer antagligen fylla sin stadion nu när de har chans att gå vidare. Vi behöver göra en fantastisk insats, säger mittbacken till FotbollDirekt.se. 

Resultatet i Norge såg länge lovande ut för Malmö FF i torsdags. Sarpsborg chockade Besiktas med två tidiga mål och vid norsk seger skulle det turkiska storlaget vara utslaget och därmed inte ha något att spela för i sista matchen mot MFF.

Besiktas både reducerade och kvitterade i andra halvlek – och 2-2 hade även det varit helt okej för MFF. Men så i 90:e minuten slog han till, den holländska landslagsmannen Jeremain Lens. Besiktas avgörande 3-2-mål innebär att Istanbulklubben ligger tvåa i gruppen och nu är Malmö i stället piskat att vinna i Turkiet 13 december för att nå sextondelsfinalen.

– Känslan nu är att vi måste vinna och det kanske är positivt ändå, konstaterar Rasmus Bengtsson för FotbollDirekt och fortsätter:

– Det blir en härlig utmaning att åka ner dit. Besiktas kommer antagligen fylla sin stadion nu när de har chans att gå vidare. Det blir kul att spela inför så mycket publik och vi behöver göra en fantastisk insats.

MFF var själva illa ute hemma mot Genk i torsdags. Gruppettan tog ledningen med både 1-0 och 2-0, men inom loppet av två minuter efter timmen spelad gjorde skåningarna två mål. En minst sagt stark upphämtning av Bengtssons lag.

– Efter deras 2-0-mål hade vi inget att förlora och satsade allt framåt. Vi fick utdelning med Oscars (Lewicki) mål och sen kom 2-2 direkt efter. Vi hade väl inte riktigt energin eller kvaliteten för att få in ett segermål, men så som matchen blev är vi ändå nöjda.

LÄS: KÄNSLIGA FRÅGAN MFF-HJÄLTEN INTE VILL SVARA PÅ – ”NEJ, INTE I DAG”

Genks 1-0-mål i slutet av första halvlek var mycket vackert. Bollgeniet Trossard rättvänd med bollen som hittade kaptenen Pozuelo. Spanjoren fri med Dahlin chippade elegant in bollen i nät, men för FD konstaterade Fouad Bachirou efteråt att det snarare var MFF som bjöd på ledningsmålet – något även Rasmus Bengtsson håller med om.

– Ja, det var ju lite så. Vi spelade upp via mitten och tappade bollen. De kom rättvända lite för många gånger och de är ju väldigt skickliga när de kommer med fart.

MFF har nu mött Genk två gånger och bara tagit en poäng mot belgarna. Mot Besiktas blev det däremot en imponerande 2-0-seger på Stadion i början av oktober.

För FD berättade Oscar Lewicki att han tycker Genk är bättre än Besiktas.

– Jag tror ändå att Genk är det bästa laget i gruppen. De har ännu vassare spelare än Besiktas, sa Lewicki efter matchen i torsdags. 

Även mittbacksgeneralen Rasmus Bengtsson rankar Genk högre än Besiktas.

– Ja, det är väl belgarna som är bäst. Men ah, vi har mött Besiktas en gång och då var vi riktigt bra samtidigt som de inte hade sin bästa dag. Belgarna var i alla fall duktiga mot oss.