• Publicerat 2 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF drog in omkring 50 miljoner kronor i somras när Mattias Svanberg såldes till Bologna – där han tagit en ordinarie plats på mittfältet. I går assist mot Sampdoria, men förlust med hela 4-1 och nu ligger laget på nedflyttningsplats.

Mattias Svanberg har fått ett snabbt genombrott under hösten i Serie A. I somras sålde Malmö FF sin guldklimp för omkring 50 miljoner kronor och 19-åringen är ordinarie på Bolognas mittfält. I senaste landslagssamlingen var Svanberg med och han fortsätter att visa upp sig från sin bästa sida i en av världens bästa ligor.

I går assist från skåningen borta mot Sampdoria. Dessvärre för Svanberg och hans landsman Filip Helander, även han från MFF, blev det förlust med hela 4-1 och nu ligger Bologna tredje sist i tabellen – därmed på nedflyttningsplats. Forne storspelaren Filippo Inzaghi (bilden) nu allt mer pressad som tränare.

Såväl Svanberg som Helander spelade 90 minuter. I Sampdoria byttes Albin Ekdal in efter timmen spelad. Genoalaget placerar sig på en åttondeplats.