• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Anton Tinnerholm var med och tog Malmö till två raka gruppspel i Champions League. Nu lever han drömliv i New York och har en viss David Villa som lagkamrat.
– Det lyser klass om honom. Han är den bäste avslutaren jag spelat med, säger Tinnerholm till Sydsvenskan.

Sommaren 2014 värvades Anton Tinnerholm till Malmö från Åtvidaberg. Högerbacken tog per omgående en plats i Åge Hareides startelva och två år på raken var Tinnerholm en klart bidragande faktor till att MFF tog sig till Champions Leagues gruppspel.

Det blev tre SM-guld med Malmö innan han i vintras lämnade som Bosman och skrev på för New York City. Väl i MLS har Tinnerholm fortsatt att leverera.

– Jag har tagit ett stort steg, det har gått över förväntan. Jag kommer med bra framåt och faktiskt gjort några rätt sjuka mål. Man har lagt upp hörn- och frisparksvarianter för att jag ska komma i skott. I Malmö var jag den förste som skulle backa hem, de ville inte ha mig däruppe, säger han till Sydsvenskan.

LÄS: ”DE TYCKER NOG DET ÄR JOBBIGT ATT JAG LÄMNAR MFF”

Tinnerholm i all ära, men den största stjärnan i New York City är givetvis David Villa, som vann två EM-guld och ett VM-guld med Spanien när han var som bäst i Valencia och Barcelona. Att få ha det forna världsnamnet som lagkompis är något som Tinnerholm älskar.

– Det lyser klass om honom. Han är den bäste avslutaren jag spelat med. Han är väldigt ödmjuk också. När jag kom till New York så messade han direkt och tog emot med öppna armar.

Sydsvenskan: Är David Villa NYCFC:s Markus Rosenberg?

– ”Mackan” är inte alltid så snäll, speciellt inte på plan, haha. Men visst, de är båda stjärnor i sina lag. Sen är de olika som personer och spelare. Rosenberg är en jävel att möta, Villa går inte in på samma sätt i närkamper.

Tinnerholm kritade i vintras på ett tvåårskontrakt med MLS-klubben och att återvända tillbaka till den europeiska fotbollen är inget som högerbacken har något sug efter, i alla fall inte för stunden.

– Jag har verkligen ingen Europalängtan, jag skulle kunna stanna länge här. Jag trivs otroligt bra både på och utanför plan.