• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Fredrik Andersson lämnar Malmö FF. För Expressen berättar reservmålvakten att han tackat nej till en fortsättning.
– Jag måste tänka på min karriär också och jag vill hitta en klubb där jag får spela och bli förstemålvakt, säger Andersson till tidningen. 

Han kom till Malmö FF sommaren 2015 från Örgryte, men speltiden för Fredrik Andersson har varit knapp. Under sina 3,5 år i klubben har endast blivit tio allsvenska matcher.

Nu löper kontraktet ut och för Expressen berättar 30-åringen att han tackat nej till en fortsättning.

– Jag har tackat nej till ett par kontraktsförslag från klubben. Självklart är det kul och smickrande att de ville behålla mig, men jag måste tänka på min karriär också och jag vill hitta en klubb där jag får spela och bli förstemålvakt, säger han.

Expressen: Hur ser du på tiden i Malmö FF?

– Den har varit fantastisk. Jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket som målvakt och det har varit sporrande och utvecklande att ha fått ha så hård konkurrens mot först Johan Wiland som blev utsedd till allsvenskans bäste målvakt och sedan även fått konkurrera med Johan Dahlin, konstaterar Andersson som hoppas bli kvar i allsvenskan.

– Vi får se lite vad som händer. Jag ska prata med min agent och se vad han har för något. Jag är 30 år och hoppas kunna stanna kvar i allsvenskan och etablera mig som förstemålvakt.