Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson är given i svenska landslagets startelva och gör succé i Bundesliga. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tror att sin vänsterback Jonathan Augustinsson kan uträtta samma stordåd som sin storebror.
– Han kan bli minst lika bra, utbrister Andersson för FotbollDirekt.se.

Redan inför 2016 års allsvenska anslöt Jonathan Augustinsson till Djurgården. Vänsterbacken lämnade ett Brommapojkarna som samma säsong skulle börja om i division 1 norra, men talangen åkte på en långtidsskada direkt och missade hela 2016.

I fjol hade ”Jonis” det svårt att ta en tröja i Djurgården, detta då Elliot Käck var tränaren Özcan Melkemichels förstaval till vänster i backlinjen.

När Käck i vintras lämnade för norska Start öppnades dock platsen upp för Augustinsson. 22-åringen tog chansen och var i år inte bara tokordinarie i Djurgården, han spelade också till sig en plats i U21-landslaget.

Augustinsson har kontrakt med Djurgården till december 2021 och sportchefen Bosse Andersson tror att vänsterbacken har en sprakande fotbollskarriär framför sig.

– Han har en väldigt stor potential. Vi valde att satsa på honom när Elliot lämnade och han har haft en bra säsong. Jag är säker på att Jonis kommer ha en väldigt spännande framtid som fotbollsspelare, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

LÄS: DJURGÅRDENS PRISLAPP SOM CHOCKAR 

Jonathan Augustinssons två år äldre storebror Ludwig Augustinsson är given i a-landslagets startelva och gör dessutom succé i Bundesligaklubben Werder Bremen. Bosse Andersson ser inget som hindrar Djurgårdens Augustinsson från att nå samma framgångar.

– Han kan bli minst lika bra, det tror jag! Varför skulle inte Jonis vara mindre ambitiös och inte jobba lika hårt som sin storebror? Nej, han kan bli lika bra!

Två ytterbackar som Bosse Andersson värvade in till Djurgården i vintras var 18-åriga Matteo Catenacci från Brommapojkarna och den fem år äldre Johan Andersson från Sirius. Den sistnämnde gjorde den här säsongen ett ynka inhopp i allsvenskan medan Catenacci inte spelade en enda match. Hur Bosse Andersson ser på dessa två affärer?

– Matteo är ju fortfarande junior. Att han skulle spela fotbollsmatcher 2018 var inget som vi förväntade oss, men däremot fick han i år träna i en bra miljö. Med Johan så visste vi att vi skulle tappa Felix Beijmo (såldes till Werder Bremen i somras för 30 miljoner kronor) och vi behövde ett alternativ i truppen. Det har varit tuff konkurrens, men Johan har kontrakt med oss även nästa år.