AIK har rest till Dubai i Förenade Arabemiraten i tre raka vintrar. Nu erfar FotbollDirekt att man gör det på nytt. AIK har tidigare hyllat förutsättningarna som de bästa förberedelser man haft.
”Vi kommer att kommunicera när vi är klara”, skriver Björn Wesström i ett sms till FD.

AIK har vunnit SM-guld igen och gjorde det för första gången på nära tio år.
Och man kan ju så här i efterhand säga att allt började med den vintercamp man ännu en gång valde att förlägga till Dubai i Förenade Arabemiraten. Succéupplägg som blev guld värt.

Ett kontroversiellt resmål man fått kritik genom åren för att man valt – ett land som av bland Amnesty anses bryta mot mänskliga rättigheter. Rapporterna är många om ett land där människor som verkar i opposition sätts i hemliga häkten och där till i förlängning långa fängelsedomar. Det finns också vittnesmål om tortyr.

Men det är också ett land i stark materiell utveckling och förutsättningarna för att som exempelvis AIK ligga på läger beskrivs av många som fantastiska – samtidigt som man ska komma i håg att många internationella toppidrottsevent förläggs till Dubai.
AIK har tidigare beskrivit sina läger där borta som det bästa man upplevt av förberedelser.

Alldeles oavsett hur man nu ska se på att göra som AIK exempelvis gör – så ser det nu ut att bli ännu ett AIK-läger där nere. Fotboll Sthlm skrev i förra helgen att AIK förväntas välja Dubai igen, uppgifter som bekräftas från flera av FD:s källor.

AIK:s sportchef Björn Wesström är ytterst fåordig när FD ställer frågan kring Dubai.

”AIK Fotboll är i slutfasen av planeringen av försäsongen 2019. Vi kommer att kommunicera när vi är klara”, skriver han i ett sms till FD.

Förra året höll AIK till på anläggningen Nad Al Sheba samt Al Shabab Club.
Man fick där till samtidigt chansen att sparra mot ett ett av Europas bästa klubblag i Shakhtar Donetsk. AIK spelade jämnt och i efterhand så är det en match som sannolikt fick stor betydelse för resten av året – att man fick känna att man hängde med ett absolut toppmotstånd.
Lägg där till att AIK även matchade mot Midtjylland – så det blev ett läger med så väl sportslig som infrastrukturell lyx.

Matcherna spelades på arenan The Sevens Stadium. FD har tidigare avslöjat att Hammarby kommer att åka till Turkiet och orten Belek, samt att Djurgården styr kosan till Kanarieöarna.