• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Bosko Orovic gick till attack mot Gais fans på en presskonferens i augusti, vilket fick konsekvenser. För GP berättar Gais-tränaren att han fått ta emot mordhot efter det.
– Jag gjorde bort mig och fick ta konsekvenserna. Sedan tycker jag det är tråkigt att det gick så långt som till mordhot, då blev det lite jobbigare, säger Orovic.

Precis som i fjol hade Gais en tuff säsong och trots att de i år tippades i toppen blev det ett misslyckande. Laget slutade tia i tabellen och tränaren Bosko Orovic har varit hårt ansatt.

I augusti kritiserade han fansen på en presskonferens – vilket fick konsekvenser. Så här sa han på podiet enligt GP:

– Det är press att spela hemmamatch i Gais. Det är inte mycket du kan göra fel innan du blir utdömd, hånad och kallad ”sämst på plan”. Att höra det … det är lite vuxenmobbning. Men vi får försöka hantera det med spelarna. Det är jättejobbigt mentalt att höra det, hur dålig du är. Jag löser det, jag skiter fullständigt i det, men jag lider med spelarna.

Orovic berättar nu för GP att han fått ta emot mordhot efter attacken och han själv känner ånger.

– Det är klart att det var jobbiga dagar. Jag är inte mer än människa. Jag gjorde bort mig och fick ta konsekvenserna. Sedan tycker jag det är tråkigt att det gick så långt som till mordhot, då blev det lite jobbigare. Även om det inte var lika jobbigt för mig som det var för min fru och mina barn, säger han till GP.

Tre gånger har Orovic mordhotats detta år uppger han – och första gången var redan innan matchen mot Brage där han efteråt kritiserade fansen. I intervjun med GP berättar Orovic att han flera gånger övervägt att lämna sitt uppdrag i Gais.

– Ja, det är klart. Men som sagt, de här idioterna får mig att brinna ännu mer. Jag dör hellre än viker mig för dem. Det är den känslan jag får inom mig. Finns det något som eggar igång mig är det den grejen. Jag har alltid sagt det, att det onda ska inte få vinna utan det goda ska vinna. Det är mitt motto i livet.