• Publicerat 1 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad valde i februari 2017 överraskande skriva på för Hammarby efter sin utlandssejour. I Fotboll Sthlms podcast ”Bergman 90 minuter” berättar stjärnan att det lika gärna kunde blivit AIK.
– Mina agenter satt i möten med Tobias Ackerman (chefsscout) och Björn Wesström (sportchef), säger Hamad.

Efter SM-guldet med Malmö FF 2013 lämnade kaptenen Jiloan Hamad allsvenskan för spel i Hoffenheim. Sejouren blev inte så lyckad som han själv hade hoppats på och i februari förra året skrev mittfältaren överraskande på för Hammarby – vilket han själv visste om var en skräll.

– Många höjde nog på ögonbrynen. Men jag kände att det fanns en utmaning för mig och för klubben. Jag kände mig positiv till att klubben skulle göra en förändring och att jag var den första pusselbiten, säger Hamad i Fotboll Sthlms podcast ”Bergman 90 minuter” och fortsätter:

– Vem vill inte ta på sig Bajentröjan och springa ut framför de här otroliga supportrarna? Jag har följt Bajen på avstånd och jag tror att alla spelare, de flesta i alla fall, alltid har haft Bajen som ett andralag.

LÄS: KOMETKARRIÄR EFTER BAJEN – MEN KÄRLEKEN TILL HAMMARBY FORTFARANDE STOR 

Det hade dock lika gärna kunnat bli AIK för Hamad. I podcasten berättar han om intresset från Hammarbys antagonist.

– Mina agenter satt i möten med Tobias Ackerman (chefsscout) och Björn Wesström (sportchef), konstaterar Hamad och berättar sedan att även Norrköping och Blåvitt ryckte i honom.

– Jag hade långa samtal med Jens Gustafsson (tränare i Norrköping). Han är väldigt trevlig och har gjort ett fantastiskt jobb för dem. Jag hade ett snack med Jörgen Lennartsson i Göteborg också. Jag har haft honom i U21 och gillar honom som fan.