• Publicerat 30 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Astrit Ajdarevics framtid har länge varit osäker i AEK Aten. Nu meddelar klubben att parterna går skilda vägar.
– Under de här två åren var det mitt hem och jag kommer i framtiden bara att ha bra saker att säga, även till mina barn, om att jag spelade i AEK, säger han till egna hemsidan., säger han till klubbens hemsida.

Astrit Ajdarevic lämnade vintern 2017 Örebro SK för spel i Grekland och AEK Aten.

Till en början gick det bra och speltiden flöt på. Sedan började det gå utför och i år har spelaren knappt fått några minuter på planen.

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att det bara var formaliteter kvar tills att Astrit och klubben hade brutit avtalet.

På frågan om det var nära att bryta kontraktet svarade han så här till Fotbollskanalen:

– Det stämmer, sa han då.

– Det senaste är att det är lite pappersarbete som ska fixas, små detaljer. Det är bara det egentligen, fortsatte han till Fotbollskanalen.

Ikväll förkunnade Aten själva nyheten att parterna går skilda vägar. Mittfältaren uttalar sig bland annat på hemsidan om att han vill tacka presidenten, spelare och ledare i klubben, men även fansen för tiden han hade i klubben.

– Det är en stor ära för mig att jag bar AEK-tröjan och att jag alltid kommer att vara en del av klubbens historia. Under de här två åren var det mitt hem och jag kommer i framtiden bara att ha bra saker att säga, även till mina barn, om att jag spelade i AEK, säger han till egna hemsidan.

I går var Ajdarevic först och främst inne på att han vill komma hem. Vad som händer härnäst får komma i andra hand:

– Jag ska hem och så får vi se vad som händer. Jag har barn som väntar, min fru är gravid och det är några månader till januarifönstret så jag har lite att tänka på. Vi får se om det blir Sverige eller något annat, det vet jag inte. Det jag vet är att det finns lite trådar och jag kommer att välja det som känns för mig och min familj. Sedan vad det är vet jag faktiskt inte, sa han till Fotbollskanalen då.

Det blev totalt tre mål på 51 framträdanden i den grekiska klubben. Höjdpunkten var såklart förra årets säsong då Aten kunde bärga ligaguldet.