• Publicerat 30 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Calle Johansson lämnar Helsingborg.
Mittbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenberg.
– Jag har fått väldigt bra intryck av klubben, säger Johansson till egna hemsidan.

Calle Johansson får inte förlängt kontrakt utav Helsingborg. Speltiden blev allt mindre efter Andreas Granqvists intåg i klubben. Mittbacken fick se sig själv alltmer på bänken.

Samtalen om ett nytt kontrakt har varit till och från:

– Diskussionen med HIF har väl inte varit så utvecklad precis. Båda har väl sagt att vi inte vill stänga några dörrar. Dels från min sida eftersom jag trivs så bra i klubben och har spelat i många år här. Det känns som min moderklubb. Så jag har väl inte stängt någon dörr. Och inte HIF heller. De vet om hur min situation sett ut med att jag inte spelat så mycket under hösten. Och för mig är det väldigt viktigt med speltid nu. Det är väl så snacket har gått, sa Johansson till Fotbollskanalen för en vecka sedan.

Idag förkunnade alla partnerna att det inte bli någon fortsättning i Helsingborgströjan. Johansson har istället skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenberg, som precis som HIF tog steget upp i allsvenskan till nästa säsong.

Försvaren verkar väldigt tillfreds med sitt val:

– Jag har fått väldigt bra intryck av klubben och har bara hört gott om FFF och Falkenberg som stad. Jag känner Anton Wede och Tobias Tuvesson sen innan och har även spelat i Skånelaget ihop med Erik Pärsson, säger Johansson till egna hemsidan.

Spelaren har tillhört Helsingborgs IF under hela sin seniorkarriär.

– Jag känner att jag mår bra av ett miljöombyte efter många år i HIF, säger han till egna hemsidan.