• Publicerat 30 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån.

Sead Haksabanovic ryktas allt intensivare till AIK. Enligt SportExpressens uppgifter för klubben just nu djupa samtal med West Ham för att kunna värva hem 19-åringen. Gnaget vill ha Haksabanovic på plats när säsongen startar upp igen i januari. 

Halmstads BK:s förre mittfältstalang Sead Haksabanovic lämnade förra sommaren HBK för spel i London-laget West Ham. Där har speltid varit nästintill obefintlig, ingen match i Premier League och endast en match från start i ligacupen och ett inhopp i FA-cupen. I stället blev det främst speltid i klubbens U23-lag under första säsongen i England.

Inför den här säsongen har spelaren blivit utlånad till Malaga, Ett klubbval som inte heller visat sig vara lyckat för talangen. Han står endast noterad för ett inhopp.

Uppgifter i veckan löd att West Ham har velat kalla tillbaka Haksabanovic – nu kan vi ha svaret på varför.

Expressen uppger nämligen att Haksabanovic kommer allt närmare en flytt till Stockholmsklubben.

Enligt tidningen för AIK intensiva diskussioner för att kunna värva mittfältaren. Det har både diskuterats köp men även lån med köpoption.

Klubben ska, enligt tidningen, vara positivt inställt till hur förhandlingarna har gått och hoppas att playmakern ska vara med och starta upp säsongen med laget nästa år.

AIK:s sportchef Björn Wesström har vid tidigare tillfällen sagt att han har ett gott öga för spelaren.

Haksabanovic har kontrakt med West Ham fram till sommaren 2022. Lånet med Malaga sträcker sig över den här säsongen, fram till nästa sommar.