Foto: Bildbyrån

En av vinterns starkaste svenska fotbollsnyheter; AIK är ett alternativ för Mikael Lustig. Men den svenske toppförsvararen kan bli kvar i Celtic. I dag har FD nya uppgifter om stjärnan – Celtic sitter inom kort i ett avgörande möte om stjärnan.

Framtiden i Celtic är alltså osäker och Mikael Lustig är med det mer omskriven än på länge. Och fattas bara annat efter uppgifterna om AIK som FotbollDirekt kunde avslöja för ett par veckor sedan.
Det här är ett svenskt namn som hållit sig kvar ute på hög nivå i Europa längre än vad de allra flesta är i närheten av – och det i en storklubb som Celtic.
Men nu kan han alltså emellertid vara på väg bort med ett ordinarie kontrakt som går ut kommande sommar.
Dock finns samtidigt en option om en förlängning på ett år.

I allt detta har FD alltså kunnat berätta om att AIK seglat upp som ett starkt alternativ och att kontakter är tagna mellan Solnaklubben och stjärnan. Inte minst har ett namn som nyblivne mästaren Seb Larsson lagt goda ord för AIK som klubb och miljön överhuvudtaget kring Karlberg och Friends.

Dessutom så visade huvudpersonen själv nyligen för skotsk media hur han ser på situationen.
”Jag vet inte. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna. Innan dess så vet jag inte”.

LÄS: DET HÄR HADE INTE KRISTOFFER OLSSON RÄKNAT MED

Men efter det uttalandet för några dagar sedan till Daily Record så erfar nu FotbollDirekt att Celtic när som helst kommer att ta ett beslut om sin svensk och den option som finns. Skottarna kommer att sitta i ett möte, förmodligen redan kommande vecka, om Lustigs framtid för att ta beslut om ett namn som betytt så mycket sedan sju år sedan skrev på sitt första avtal med skottarna (3,5 år) – Lustig som då lämnade norska bjässen Rosenborg.

Problemet för AIK i detta läge, enligt källor till FD, så finns emellertid  indikationer om att det ser ut som om Celtic är beredda att vilja utnyttja möjligheten till att förlänga med sin 31-årige försvarare. Å andra sidan är frågan hur man tänker om Lustig verkligen visar att han vill hem till Sverige ?, vilket han delvis gjort så här långt.

FotbollDirekt har försökt nå så väl sportchef Björn Wesström som Mikael Lustig, som hans agent Martin Dahlin. Utan resultat.