Aftonbladet hävdar att det är klart med David Moberg Karlsson till Sparta Prag. Nu kan FotbollDirekt avslöja att förhandlingar pågår in i det sista och att Norrköping nu kan tjäna så mycket som nära 20 000 000 på affären.

David Moberg Karlsson ser ut att snart vara borta från allsvenskan och det i ännu en storaffär.
Nu kan Norrköping vara på väg att göra en övergång i stil med när IFK Göteborg fick över 20 miljoner när DMK en gång i tiden såldes till Sunderland.
Och det har varit hårda förhandlingar. Sportbladet rapporterade i morse om att förhandlingarna under ett skede var pausade.

Nu ser emellertid IFK ut som vinnare vid förhandlingsbordet. FotbollDirekts källor berättar om en övergång som totalt sett, genom ett flertal bonusar av icke känd storlek, kan ge en slutaffär med Prag på så mycket som närmare 20 000 000.

Med det skulle han bli en av östgötarnas största övergångar genom tiderna.
Enligt tjeckiska mediers uppgifter i dag ska Prag ha lagt ett bud på tio miljoner men enligt FotbollDirekts uppgifter var det endast ett inledande bud i de förhandlingar som nu alltså befinner sig i ett slutskede.

Klart är även att det är så upplagt för en övergång för den 23-årige svensken att han nu är beredd att flyga till Prag i början på kommande vecka, så till vida att klubbarna hittar ett slutpris.
Prag har genom managern och förre storspelaren Tomas Rosickys försorg sett DMK på plats vid inte mindre än fem tillfällen under hösten. Detta genom hans bror Jiri Rosicky som är chefscout i den tjeckiska storklubben.