GIF Sundsvalls succésäsong sågs inte med blida ögon. Nu riskerar klubben att tappa flera startspelare. Prio ligger i att säkra utgående kontrakt, men förhoppningen är även att få behålla både målvaktsgenombrottet William Eskelinen och stjärnan David Batanero. 
– Det är medias uppgift att hitta saker att spekulera kring. Men än så länge har vi inte något konkret bud på någon spelare. Det är först då vi tar det seriöst, säger sportchefen Urban Hagblom till FotbollDirekt.se 

Det var länge sedan GIF Sundsvall och dess spelare var ”i ropet” på samma sätt som 2018.

Laget chockade allsvenskan med stundtals bländande fotboll och flera spelare jagas nu av konkurrerande och utländska klubbar.

De senaste veckorna har inte minst målvakten William Eskelinen varit ett hett sillynamn. FD kunde nyligen berätta att Djurgården kontaktat Sundsvall om hans namn, och att han är ett av huvudspåren till att ersätta Andreas Isaksson.

Läs mer: Eskelinen smickrad av Djurgårdens intresse

Ett annat kontrakterat namn, David Batanero, jagades redan i somras av IFK Göteborg och har bara ett år kvar på sitt kontrakt. Där har Sundsvall varit tydliga med att man vill förlänga.

Samtidigt jobbas det hårt för att förlänga avtalen med mittbacken Eric Björkander och skyttekungen/lagkaptenen Linus Hallenius, som ju valde att säga upp sitt befintliga avtal. För sportchefen Urban Hagbloms del är det prio ett att förlänga med sina nuvarande nyckelspelare.

– Vi måste säkerställa vår befintliga trupp först innan vi går vidare med nya spelare. Det är viktigt att få rätt balans i truppen. Vi pratar självklart med Björkander och Hallenius och det har varit diskussioner med Batanero om att förlänga ett par år. Det är vår prio, säger han till FotbollDirekt.se.

Har ni något nytt att meddela där? 

– Just nu är det inget nytt. Vi hade väl hoppats vara lite längre framme vid det här laget, men man måste ha respekt för alla parter i en förhandling. De ser säkert över sina alternativ och samtidigt vill de ha rätt förutsättningar om de ska stanna. Men vi har en bra dialog och vi känner oss förhoppningsfulla.

Har det kommit något bud på någon spelare?

– Det har det inte gjort. Det har varit en hel del spekulationer, och vi har fått en förfrågan (på Eskelinen), men ännu inget bud. Det är först då vi kan se det seriöst. Det är medias uppgift att hitta saker att spekulera kring. Men vi har inget konkret bud på någon spelare.