I går stod det klart att IFK Göteborg hade valt att gå för meriterade Giannis Anestis. Samtidigt visade det sig genom bland annat Svenska Fans att det är en målvakt som haft ett mörkt år. Nu visar det sig att Djurgården kunde tagit den grekiske keepern men nobbade.
– Det handlar om en totalbedömning, bekräftar sportchefen Bosse Andersson för Fotboll Sthlm.

IFK Göteborg ser ut att ha gjort ett mycket meriterat val av ny målvakt. Men det är ett namn som kommer från ett mycket tungt år. Först hamnade han i onåd i AEK Athen och i den nya klubben Hapoel Beer Sheva blev han bitvis rejält sågad i media och bröt kontraktet efter mycket kort tid.

Å andra sidan är det ett namn med meriter och någon som svenske stjärnan Astrit Ajdarevic har sagt att han tror på – att Blåvitt fått ett namn som är av hög klass.

Men nu står det klart att Djurgården kunde ha tagit Anestis. Dif var i kontakt men valde att inte gå vidare efter en helhetsbedömning. Bosse Andersson medger att man hade chansen men backade. Detta säger han till sajten Fotboll Sthlm.

– Det handlar om en totalbedömning. Vad kan vi om den här spelaren? Ska vi gå för en grekisk målvakt? Han har ett intressant cv men också en jobbig tid i Israel. Ja, vi gjorde en totalbedömning, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotboll Sthlm.

LÄS: OM EN MÅNAD FÅR DIF KLART BESKED

Fotboll Sthlm konstaterar vidare den grekiske målvakten blev för dyr.
– Om vi träffar honom undersöker vi förstås allting. Men vi bestämde oss för att inte gå vidare. Att Djurgården är på jakt efter en målvakt som kan ersätta Andreas Isaksson är ingen hemlighet, säger Andersson.