Han vann den interna skytteligan trots att han bara spelade en halv säsong. Nu avslöjar Philip Hellquist att det inte blir någon fortsättning i Brommapojkarna efter degraderingen. 
– Jag hade en klausul i kontraktet som gör att det bryts nu när vi åkte ur, säger han till FotbollDirekt.se. 

Det blev en  blytung dag för Brommapojkarna på Grimsta i söndags.

Trots att BP hade med sig 1-0 från det första mötet borta mot AFC Eskilstuna, och trots att man ledde med 1-0 på hemmaplan, lyckades AFC vända på steken och BP åkte ur allsvenskan.

Ett hårt slag med tanke på en höst som pekade förhållandevis åt rätt håll sen tränarbytet från skandaltränaren Luis Pimenta till Roberth Björknesjö. Bland annat har den allsvenska publiken fått se ett häftigt genombrott från unge Jack Lahne, 17.

En annan spelare som gått starkt under hösten men som nu meddelar att han lämnar klubben är Philip Hellquist, 27.

– Jag blir inte kvar i BP. Jag hade en klausul som gör att kontraktet bryts automatiskt om laget åker ur. Nu söker jag efter en ny utmaning, säger han till FotbollDirekt.se.

Den förre Dif- och Kalmarspelaren kom till BP i somras från PAS Giannina i den grekiska ligan. Under hösten mäktade han med fem mål och vann med det den interna skytteligan, trots att han alltså bara spelade en halv säsong.

– Laget gjorde en bra höstsäsong och jag tyckte jag kom igång för egen del också. Jag vann både poäng- och skytteligan (fem mål) i laget på den halva säsongen jag var här. Det är jag nöjd med, sen var det givetvis otroligt surt att det inte räckte hela vägen för laget trots en stark höst.

Siktar du på något i allsvenskan eller är det utlandet som gäller?

– Jag är öppen för allt och stänger inga dörrar. Jag trivdes bra i BP, Stockholm och Sverige. Det hade känts bra att få en försäsong i en allsvensk klubb och se vad jag kan åstadkomma med den i ryggen. I nuläget tittar jag främst på vad det finns för möjligheter i Sverige men jag stänger så klart inte dörren för utlandet heller, säger Hellquist.