• Publicerat 27 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
IFK Göteborg bestämde sig i går för att ta grekiske målvakten. Nu är han efter en mardrömssommar i Sverige för att försöka rädda karriären. Här skriver SVENSKA FANS om målvaktens problem.

Det var i gårdagskväll det blev klart att IFK Göteborg har förstärkt på målvaktssidan och man gör det på ett vis som få kunnat förutse.
Den 27-årige grekiske målvakten Giannis Anestis är free agent – och nu klar för Blåvitt. Nära två meter lång beskrivs han av nu bland andra Astrit Ajdarevic som en skicklig målvakt.

Men när SVENSKA FANS har tittat på målvaktens namn genom grekiska och israeliska media så är det en rätt dyster bild som kommer fram. Det senaste dryga året finns inga roliga grejer runt den här killen.

Tiden i israeliska Hapoel Be’er Sheva anses som ett fiasko.

Tyngsta tiden han haft hittills i sin karriär.

Annat var det innan och hur han under en tid ansågs vara helt ordinarie i AEK Athen. Bland mycket annat höll han nollan mot Milan borta i Europa League. Han har dessutom flera gånger varit inkallad till Greklands landslag.

Men sedan har det som sagt blivit problem. I AEK hamnade han i onåd och gav sig inte och tvingades till sist bort från storklubben.

När han sedan gick till Hapoel i Israel på ett treårskontrakt så fortsatte alltså problemen. Jämte det inte fungerade sportsligt så hade han lämnat sin fru som då uppgavs vara gravid i sjätte månaden.

”Det i kombination med kontraktsbråket med AEK gjorde detta till en kritisk tid i Anestis liv”, skriver SVENSKA FANS i dag.

Efter en match för Hapoel ska Grekiska Sport 24 ha skrivit följande: ”Gianni Anestis begravdes i Zagreb” – medan ansedda SDNA fyllde på med att det var hans ”sämsta match i karriären”.

Vidare skriver SVENSKA FANS följande:
”Den israeliska tidningen Sport1 gjorde en artikel om att Giannis fru Athena kom på besök några dagar efter matchen mot Dinamo Zagreb för att lätta på hemlängtan. Man hoppades det skulle gynna honom i acklimatiseringen till den nya omgivningen, men istället valde den israeliska klubben att bryta kontraktet den 31 augusti, bara två månader efter att övergången dit blivit klar”.

HÄR HELA TEXTEN FRÅN SVENSKA FANS REDAKTION FÖR IFK GÖTEBORG!