Magnus Eriksson uppges vara högaktuell för Djurgården. Men av allt att döma är Dif och stjärnan i nuläget inte nära en lösning – en lösning som i nuläget har ett för högt pris. Amerikanerna uppges inte vara beredda att köpa ut svensken.

MLS-proffset Magnus Eriksson har synts på bilder i sociala media den senaste veckorna i Djurgårdens tröja. Stjärnan har tränat ishockey och gjort det med ett stort leende på läpparna tillsammans med andra Dif-spelare.
Det är samtidigt inte länge sedan Expressen gick ut med att kontakter just nu pågår mellan parterna.
Tidningen hävdar att det jobbas febrilt på en lösning.
Sportchef Bosse Andersson:
”Han är hemma i Sverige nu och klart att han har starka band till Djurgården. Det är några pusselbitar att lösa och framför allt har han två år kvar på kontraktet”, sade han till  Expressen.

LÄS: ”BADJI ÄR INTE BÄTTRE ÄN SÅ HÄR”

I dag kan FotbollDirekt avslöja att amerikanerna i nuläget inte är beredd att köpa ut honom från kontraktet som gäller i två år till. Till det ska läggas att San Jose-anfallaren i år går upp i löneklass från 400 000 till 500 000 dollar i årslön plus en signing bonus i miljonkronorsklassen inför kommande säsong.

Med det handlar om att Eriksson i nuläget måste avstå stora pengar för att lämna i förtid, samtidigt som Dif ännu inte fått hela betalningen för övergången från Earthquakes – och som alltså skulle frysa inne om kontraktet bryts i förtid.

Dock har San Jose gått igenom ett mycket svårt år. Sist i hela MLS och tränare Mikael Stahre fick till sist sparken.
Enligt vidare uppgifter till FD så avgörs det i mitten av december vilka spelare San Joses ledning vill satsa på inför 2019. Om Magnus Eriksson då ingår i planerna återstår att se. Frågan är hur nye tränaren Matias Almeyda (bilden) resonerar?