• Publicerat 25 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna spelar i allsvenskan 2019, detta efter att ha vunnit kvalet mot Brommapojkarna tack vare fler gjorda mål på bortaplan. I dag på Grimsta vann AFC med 2-1. Stor matchvinnare Bajram Ajeti, som lämnade just BP i somras.

Brommapojkarna slutade tredje sist i allsvenskan medan AFC Eskilstuna kom trea i superettan. I fjol var det ombytta roller, då spelade BP i superettan medan AFC gjorde sin första säsong i allsvenskan någonsin.

I torsdags möttes lagen i Eskilstuna där första kvalmötet spelades. BP:s 17-åriga supertalang Jack Lahne sköt matchens enda mål redan i tolfte minuten.

När de nu drabbade samman på ett kyligt Grimsta räckte det för Brommapojkarna med oavgjort, då skulle de spela i allsvenskan även 2019.

Otroligt nära AFC-ledning dock i den 28:e minuten. Perfekt djupledsboll från Alexander Michel fram till Bajram Ajeti som sprang sig fri. Bollen studsade och Ajeti testade att lobba, men bollen tätt över. En jättechans för AFC. Speciellt för Ajeti förstås som kom till BP inför säsongen, men som lämnade i somras efter en schism med dåvarande tränaren Luis Pimenta.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

1-0 BP i den 40:e minuten. Frispark långt utifrån från Gustafson fram till Sandberg-Magnusson som nickade vidare in framför mål där mittbacken Öhman tryckte in bollen i nät från nära håll. Extra för Öhman så klart som spelade i AFC förra säsongen. BP allt närmare allsvenskan!

Mycket nära 1-1 i 43:e minuten. Camara i backen och skott från Felix Michel, ett skott som hade gått in om inte Figueroa fått en häl på bollen.

Byte i paus för AFC då Tsiskaridze inte kunde spela vidare. In i stället med Cissoko.

Oj oj oj, vilket nummer av Jack Lahne i den 55:e minuten. Perfekt nedtagning och sedan full fart mot mål. Utanför straffområdet avslutade Brommapojkarnas 17-åring med att precisionsskjuta mot bortre krysset. Bollen i ribban!

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

1-1 i 65:e minuten, vilket dramatik på Grimsta! Samuel Nnamani vände på en femöring inne i straffområdet och prickade in kvitteringen för AFC. Ett segermål för Eskilstunalaget nu och de roffar åt sig den allsvenska platsen.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

AFC Eskilstuna just nu i allsvenskan, 2-1 med kvarten kvar – och vem var det om inte Bajram Ajeti som slog till. Frisparken utanför straffområdet via muren och Petric i BP-målet helt ställd. Vilt firande från AFC och den tidigare BP-spelaren Ajeti! Jobbigt för hemmalaget nu.

Jätteräddning av Curci! Den forne Serie A-keepern med fingrarna på Figueroas nick från nära håll. Otroligt nära 2-2 vilket hade inneburit allsvenskan för BP. Detta i 90:e minuten!

SLUT! AFC ESKILSTUNA KLARA FÖR ALLSVENSKAN!

Efter ett år i superettan är de nu tillbaka i landets högstaserie. Tårar i BP, men AFC i extas så klart.

Allsvenska nykomlingar 2019 är därmed Helsingborg, Falkenberg och AFC Eskilstuna medan BP, Dalkurd och Trelleborg åker ur.

Brommapojkarna: Petric – Falkmar, Öhman, Figueroa, Björkén – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Brandeborn – Hellquist, Lahne, Finnbogason.

AFC Eskilstuna: Curci – A. Michel, F. Michel, Tsiskaridze – Kojic, Åstedt, Raskaj, Hodzic – Camara, Ajeti, Nnamani.