• Publicerat 25 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Bröndby har haft det jobbigt den här säsongen, men under söndagen kom en viktig 2-0-seger borta mot SönderjyskE. Tidigare Djurgården-stjärnan Simon Tibbling spelade fram till ett av målen, Johan Larsson till det andra.

I fjol var det FC Köpenhamn som inte fick det att stämma i ligaspelet och i år det antagonisten Bröndby som haft det jobbigt.

Inför i dag hela 14 poäng upp till serieledande Midtjylland och därför var nu 2-0-viktorian borta mot SönderjyskE blytung.

Det var två svenskar som låg bakom Bröndbys seger. Redan i den sjunde minuten spelade forne Elfsborgskaptenen Johan Larsson fram Hany Mukhtar som satte 1-0 och med dryga tio minuter kvar var det tidigare Djurgården-stjärnan och guldhjälten från U21-EM 2015, Simon Tibbling, som regisserade. Mittfältaren hittade Kamil Wilczek och så var det helt plötsligt 2-0 till Köpenhamnsklubben, vilket alltså blev slutresultatet.

Bröndby femma i ligan efter 17 spelade matcher.