Djurgården jagar GIF Sundsvalls succémålvakt William Eskelinen, 22. Men spelaren själv vill inte lägga för stor vikt vid mediespekulationerna innan han har något att ta ställning till. Det råder dock inget tvivel om att han är smickrad över blårändernas intresse för honom.
– Jag har också läst vad som står, säger han till FotbollDirekt.se. 

Det bubblar kring William Eskelinen.

Med ett år kvar på sitt kontrakt har den unge målvaktens fina säsong gett eko – både i Sverige och utomlands.

Här om dagen skrev Sundsvalls Tidning att Giffarna är i långt gångna samtal med en allsvensk och en utländsk klubb. FD kunde kort därpå berätta att Djurgården är den allsvenska klubben som rycker i honom alla främst. Något även Expressen skrev om och namngav CSKA Moskva som ett konkret alternativ utomlands.

När FD når 22-åringen så har han givetvis nåtts av spekulationerna i medierna de sista dagarna.

– Jag såg det i går (torsdag) också. Klart att det är kul att det finns ett intresse för mig, men så länge det inte finns något konkret på bordet att ta ställning till så funderar jag inte så mycket mer på det. Det är klart att jag också läst vad som står, men än så länge är det mest rykten. Jag har inte fått något konkret ännu, säger han till FotbollDirekt.se.

Men är det inte smickrande att det skrivs om att Djurgården och andra klubbar vill ha dig?

– Klart det är smickrande. Att många tycker att jag gjort en bra säsong är roligt, men det är ingen anledning för mig att sväva iväg. Jag har kontrakt med Gif Sundsvall i ett år till och det är det jag förhåller mig till just nu.

– Jag trivs jättebra i Giffarna och har fått spela 30 av 30 matcher. Det är jag väldigt nöjd med. Jag tycker att hela året varit väldigt bra för mig här.

I ”värsta” fall blir du kvar i Sundsvall nästa år också – men hur ser du på ditt nästa klubbval?

– Jag håller alla dörrar öppna och vill inte stänga något på förhand. Jag vill hitta en miljö där jag utvecklas. Om det är i Giffarna, en annan allsvensk förening eller någon utländsk klubb… nej, jag vet inte det i dag. Jag måste ha något att ta ställning till först och främst. Sen får man tänka igenom vad som är det mest optimala steget.

Hur skulle du ranka din säsong från 1-10?

– Om jag bara ser till mig själv, då är det en tia. Jag hade inte varit ordinarie innan och fick spela alla matcher. Hela året blev ett stort kvitto på att jag håller på den här nivån, sen har jag förstås saker jag kan utveckla, men året som helhet kan jag inte sätta annat än full pott på.

Du fick enormt mycket beröm för matchen mot AIK. 0-0 och bäst på planen inför ett fullsatt Friends arena. Känner du att du skulle palla trycket i en större klubb?

– Absolut. Jag älskar att spela med press på mig själv och jag gillar när det är mycket folk på läktarna. Jag höjer mig i de stora matcherna känner jag själv. Jag känner mig redo om chansen kommer i en större klubb, men det är inte upp till mig när det händer.