• Publicerat 24 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Richard Magyar lämnade Hammarby sommaren 2017 för spel i tyska Greuter Furth. I går kväll blev mittbacken stor hjälte i 2.Bundesliga då han avgjorde på tilläggstid. 

Efter ett kort utlandsäventyr i schweiziska Aarau återvände Richard Magyar till allsvenskan sommaren 2015. Det blev ingen comeback i Halmstad utan i stället skrev mittbacken på för Hammarby.

Väl i Bajen blev det 41 allsvenska matcher innan han två år efter ankomsten tackade för sig. I juli 2017 blev han nämligen klar för tyska Greuter Furth, hemmahörande i andradivisionen.

Under hösten har det blivit tolv framträdanden i 2.Bundesliga för 27-åringen och i går kväll blev Magyar stor hjälte hemma mot Magdeburg.

Med kvarten kvar vid underläge 1-2 byttes Magyar in och i den 88:e minuten kvitterade hemmalaget. Det var inte slut där – för på stopptid avgjorde just Magyar med en nick. Detta var hans första balja för säsongen.

Greuter Furth ligger fyra i tabellen, på samma plats som kvalplatsplacerade Union Berlin. Upp till ettan Hamburg och tvåan Köln är det fyra respektive en poäng för Magyars gäng.