Foto: Bildbyrån

För två år sedan sålde Djurgården Michael Olunga till Kina för närmare 40 miljoner kronor. Nu kan den affären bräckas av Aliou Badji. FotbollDirekt erfar att Djurgården vill ha fyra miljoner euro för att släppa senegalesen.

Aliou Badji kom till Djurgården inför fjolårssäsongen. Då hade sportchefen Bosse Andersson nyss sålt kenyanen Michael Olunga till Kina för närmare 40 miljoner kronor, detta efter endast en säsong i allsvenskan.

Badji hade till en början svårt att få speltid. Anfallsnamn som Gustav Engvall, Kerim Mrbati och Tino Kadewere gick före. Under debutsäsongen i allsvenskan blev det tre mål på 20 matcher (fyra från start).

I år har dock senegalesen fått sitt genombrott. Trots bänkad under våren blev det till sist åtta allsvenska fullträffar – och dessutom nätade 21-åringen i bägge Europa League-mötena med Mariupol.

I september skrev Expressen att Djurgården fick bud på 20-25 miljoner kronor för Badji i sommarfönstret. Sportchef Bosse Andersson bekräftade också bud.

– Vi hade ett intresse från utlandet på Aliou Badji. Det fanns ett konkret intresse under augusti månad, men vi har inte planerat att sälja honom. Jag är inte intresserad av att sälja just nu. Vi har en stark tro på Badji och hans utveckling, sa Andersson till Expressen. 

Att sportchefen då sa nej kan visa sig guld värt för Djurgården nu. Klubbar som Galatasaray och Rennes uppges vara ute efter Badji och vad FotbollDirekt erfar vill Djurgården ha rekordpengar för att släppa honom. Fyra miljoner euro, drygt 40 miljoner kronor, kräver Djurgården enligt FD:s uppgifter – vilket skulle göra Badji till den dyraste övergången i klubbens historia.

Sportchefen Bosse Andersson gjorde i somras två jätteaffärer då han sålde Felix Beijmo till Werder Bremen för 30 miljoner kronor och en skadad Tino Kadewere till Le Havre för 25 miljoner kronor.

Tidigare stora affärer som Bosse Andersson gjort, förutom nämnda Olunga, är bland annat två andra afrikanska spelare som Sam Johnson och Omar Colley, som sommaren 2016 lämnade för Kina respektive Genk – båda för runt 20 miljoner kronor.

Nu kan alltså Djurgården casha in drygt 40 miljoner kronor för Badji, som förra vintern kom som en helt okänd doldis till Stockholmsklubben.